Nieuwsbrief 4 - APR2018

nieuwsbrief niet goed leesbaar, bekijk hem on-line
--

Beste Bezoeker

 

Afgelopen zaterdag was weer een goed bezochte en gezellige bijeenkomst!
Een update van de mededelingen:

Marco Boer heeft een expositie in de bibliotheek Aanzet in Hendrik-Ido-Ambacht. Je kunt zijn aquarellen nog tot eind april bezichtigen.

Iedere deelnemer aan Kunstcafé Drechtsteden is van harte uitgenodigd om zijn of haar portfolio op website te laten plaatsen. Wil je hoe dat er uit ziet? Klik hier voor een impressie! Verderop in deze nieuwsbrief vind je informatie over hoe je jouw portfolio kan aanleveren.

André Rongen heeft bij KunZt in Zwijndrecht voorgesteld om een expositie te houden met als motto ‘Kunst van de buren’. Het idee is dat deelnemers aan Kunstcafé Drechtsteden een kunstwerk ten toon stellen. Als er voldoende animo voor is, zou dit ergens in 2019 ingepland kunnen worden. Die animo is er zeker en André gaat dit terugkoppelen aan KunZt.

Isolde van Meerten gooit een balletje op over project ‘De verbinding - 2018’. Vorig jaar organiseerden zij en Cees ‘De Verbinding’ voor het eerst, waarbij deelnemers zich lieten inspireren door een kunstwerk van een andere deelnemer. Hierdoor ontstonden verrassende kunstwerken. Het was een groot succes. Willen we dit weer op dezelfde manier doen? Of kiezen we dit jaar voor een thema op basis waarvan iedereen een kunstwerk maakt? Het wordt een thema, daar zijn we het met elkaar over eens. Tijdens de bijeenkomst in mei gaan we een thema kiezen. Mogelijke thema’s: leven, mijn plek, moederschap. Er kunnen er nog meer bij, dus denk er over na en wie weet krijgt jouw thema de meeste stemmen! Mail je idee naar info@kunstcafedrechtsteden.nl

Lidy Scholten laat weten dat er op zondag 15 april een kunstexpo is, waar zowel zijzelf als Mariëtte Bloem exposeren. De entree en het parkeren zijn gratis. Klik hier voor meer informatie

Mariëtte Bloem geeft aan dat het nog mogelijk is om je aan te melden voor de Kunstmarkt op Koningsdag op 27 april. Mail dan naar de secretaris van Het Kunsthuis.  

 

Nieuwe gezichten

Anne van Dalen: onafhankelijk kunstenares
Anne van Dalen is beeldend kunstenaar op veel verschillende vlakken. In 2017 exposeerde ze in een leegstaand kantoorpand in Zwijndrecht. Inmiddels woont ze in een school in Zwijndrecht, waar ze ook een expositie heeft. Klik hier voor de website
 

De 5 minuten van Joop 

Zoals maandelijks gebruikelijk krijgt Joop Tessers 5 minuten waarin hij een gedicht voordraagt. Deze keer was dat ‘De verschrikkelijke zeeman’.  

Ik zie je graag bij het volgende Kunstcafé Drechtsteden op 5 mei!


Met creatieve groet,

Cees van Meerten Woordnacht literatuur Rotterdam

Met veel plezier kondigen we FESTIVAL WOORDNACHT 2018 aan: het festival rondom actuele Nederlandstalige literatuur in het stadshart van Rotterdam. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 april a.s. treden ruim zestig schrijvers, dichters en performers uit Nederland en Vlaanderen aan op 15 grote en kleine podia. ADRIAAN VAN DIS opent Woordnacht op vrijdagavond met de Anna Blamanlezing in debatcentrum Arminius.---

Kunstrondje Dort

In het historische centrum van Dordrecht zijn, op loopafstand van elkaar, ongeveer zestig zaken en instellingen aaneengesloten in de Dordtse Vereniging van Kunst- en Antiekhandelaren. Oude en moderne kunst, klassiek design, antiek, brocante, (antiquarische) boeken en nog veel meer.

“Het Kunstrondje Dordt” is een wandeling langs de winkels van onze leden. 

Elke eerste zondag van de maand van 12.00 - 17.00 uur
 

---

MuseumTIP: hyperrealisme sculptuur

Kunsthal Rotterdam 10 maart - 1 juli 2018

Met de tentoonstelling ‘Hyperrealisme Sculptuur’ zet de Kunsthal Rotterdam, na het succes van de tentoonstelling ‘Hyperrealisme. 50 jaar schilderkunst’ in het voorjaar van 2017, de stap naar de derde dimensie. De tentoonstelling presenteert een unieke selectie hyperrealistische werken van de belangrijkste beeldhouwers van de afgelopen vijftig jaar. Van de vroege Amerikaanse pioniers onder wie George Segal, Duane Hanson en John DeAndrea tot de opkomst van de internationale beweging, vertegenwoordigd door onder andere Juan Muñoz (Spanje), Maurizio Cattelan (Italië), Berlinde de Bruyckere (België) en de uit Australië afkomstige Ron Mueck, Sam Jinks en Patricia Piccinini.
 


---

MEER AANDACHT VOOR JE WERK?

pictureWist je dat het mogelijk is om gratis een kunstenaarspagina te krijgen op de website van Kunstcafé Drechtsteden?

Hoe pak je dit aan? Stuur ons per mail een tekst over jezelf en je werk (maximaal 140 woorden).


Voeg daaraan toe:

  • Een foto van je topstuk:
    • Dit wordt de inleidende foto. 
  • Maximaal 12 extra foto's van ander werk.
    • Zorg ervoor dat alle foto's van voldoende kwaliteit zijn.
  • Een foto van jezelf en eventueel een logo/beeldmerk.
  • De link naar je website en/of Facebookpagina.
​Je kan de tekst en foto's sturen naar info@kunstcafedrechtsteden.nl.
Gebruik voor het versturen van de foto's eventueel Wetransfer.


Bekijk het portfolio op de website
 

---

EXPOSITIES

Gratis toegankelijk tenzij anders vermeld
 

Great Churches & Organs - Marco Boer

t/m 27 April 
Bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht
Hoge Kade 50, Hendrik-Ido-Ambacht

 
'Bezieling' - Jan Koorneef

Iedere zaterdag in april 11.00 - 16.00 uur
Fotogalerie Zwijndrecht
Rotterdamseweg 126, 3332 AL Zwijndrecht 


Jouw Stad- Mijn Stad - Scholieren van het voorgezet onderwijs in Zwijndrecht 

Vanaf 25 mei 
Kunzt Zwijndrecht 
Raadhuisplein 1, Zwijndrecht (ingang Burgemeester de Bruïnelaan)
 

Kunstmarkten

KUNST-EXPO-DORT

Zondag 15 april 10.00 - 17.00 uur
Reeweghal - Fortis
Halmaheraplein 35, Dordrecht

Oranje Kunstmarkt

27 april 10.00 - 17.00 uur
Parkeerterrein Winkelcentrum de Schoof
Hendrik-Ido-Ambacht 


 

Wil je zelf ook eens exposeren? Neem dan contact met ons op!
Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

---

Heb je nieuws voor de site of nieuwsbrief?

Mail het ons: info@kunstcafedrechtsteden.nl

--
Powered by AcyMailing