Nieuwsbrief 6 - JUNI2018

nieuwsbrief niet goed leesbaar, bekijk hem on-line
--


Beste Bezoeker

 

Zaterdag 2 juni was er weer een gezellige bijeenkomst in Cascade!!

De belangrijkste punten van de bijeenkomst:
André Rongen vertelde over 'Kunst bij de buren': een expositie die waarschijnlijk ergens in 2019 gaat plaatsvinden bij KunZt in Zwijndrecht en waar deelnemers aan Kunstcafé Drechtsteden kunnen exposeren. Tijdens de Open Atelierroute Zwijndrecht, in november 2018, wil André enkele kunstwerken als 'opwarmertje' ten toon stellen. Dat zullen kunstwerken met het thema 'vrouwen' zijn, die voortkomen uit De Verbinding 2018, die in oktober tijdens de pop-up expositie worden gepresenteerd. 

Marco Boer gaf een update over de kunst op de Ridderhal in Hendrik-Ido-Ambacht. Het moet een permanent kunstwerk worden waaruit trots op Ambacht spreekt en dat een compilatie is van meerdere kunstwerken gemaakt door organisaties, scholen, verenigingen etc. Het moet betrokkenheid bewerkstelligen. Het streven is om het kunstwerk op zomerparkdag 2019 te onthullen. 
De projectgroep is in gesprek gegaan met (toen nog) wethouder Floor van de Velde. Deze heeft zijn enthousiasme inmiddels overgebracht op wethouder André Flach, die zeker ook interesse heeft in het project. Floor is inmiddels wethouder-af en heeft plaats genomen in de projectgroep. Bij de CAI-groep is een subsidie aangevraagd. Als deze is toegekend, gaat het communicatieplan van start om iedereen te informeren en te betrekken bij dit unieke kunstwerk.

Henk Baggerman had twee gipsen beelden meegenomen en gaf hier een toelichting op.

Isolde van Meerten deed een oproep om je in te schrijven voor De Verbinding 2018.
Inschrijven is nog altijd mogelijk! via deze link
 

De 5 minuten van Joop 

Joop Tessers droeg, zoals gebruikelijk, weer een prachtig gedicht voor! Dank daarvoor!

Ik ontmoet je graag bij het volgende Kunstcafé Drechtsteden op 7 juli!


Met creatieve groet,
Cees van Meerten 


NOORDPARKFESTIVAL! 

30 Juni - Zwijndrecht

Pop podium met diverse optredens, Cultuurmarkt met verschillend kraampjes voor elk wat wils, Kinderdorp met kleedjesmarkt, diverse foodtrucks en leuke andere activiteiten gedurende het festival.


---

Victor&rolf: fashion artists 25 years

Kunsthal - Rotterdam

Ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum van het Amsterdamse luxueuze modehuis Viktor&Rolf organiseert de Kunsthal in samenwerking met de ontwerpers en de Canadese curator Thierry-Maxime Loriot een grote overzichtstentoonstelling.

“MET MAGNIFIEK VAKMANSCHAP EN DROMERIGE SILHOUETTEN, SOMS GEMAAKT VAN RINKELENDE BELLETJES OF ROOD TAPIJT, HEEFT HET NEDERLANDSE MODEKUNSTENAARSDUO VIKTOR&ROLF GEDURENDE DE AFGELOPEN TWINTIG JAAR DRAAGBARE KUNST GEMAAKT IN EEN UNIEKE, EIGENZINNIGE STIJL”
 

- Gastcurator Thierry-Maxime Loriot

---
Martin Schoeller -

Big heads

Fotomuseum - Rotterdam

Het Nederlands Fotomuseum brengt met Martin Schoeller één van de grootste portretfotografen van dit moment voor het eerst naar ons land. Schoeller brak internationaal door met de iconische portretserie Close Up, waar hij al meer dan twintig jaar lang doorlopend aan werkt. Deze serie bestaat uit van zeer dichtbij gemaakte opnamen van gezichten van bekende en minder bekende mensen. Schoeller heeft voor deze serie de groten der aarde voor zijn camera weten te krijgen, waaronder George Clooney, Lady Gaga, Angelina Jolie, Angela Merkel, Jack Nicholson, Barack Obama en Mark Zuckerberg.---

Gelatin: Vorm - Fellows - Attitude

In de sculpturententoonstelling 'Vorm – Fellows – Attitude' onderzoekt Gelatin op ogenschijnlijk speelse wijze ‘la condition humaine’. Uitgangspunt is de waarde van taboedoorbrekende vervreemding, maar vooral van de vrije, lichtvoetige blik die in de vroege kinderjaren nog aanwezig is. Gelatin nodigt bezoekers uit, om samen in deze onbevangen wereld te stappen, hun volwassen identiteit achter zich te laten en zich weer kind te voelen. 

'Vorm – Fellows – Attitude' is een viering van de nieuwsgierigheid, de open blik, het oordeelvrij ervaren en de afwezigheid van hiërarchie en sociale conventies. De tentoonstelling zet de reguliere gang van zaken in het museum op een directe en humoristische manier op zijn kop. Een bezoek aan 'Vorm – Fellows – Attitude' belooft dan ook een regelrechte belevenis te worden. 


---

Wayne THiEBAUD 

Museum Voorlinden - Wassenaar

Museum Voorlinden presenteert met trots het eerste Europese retrospectief van de Amerikaanse meesterschilder Wayne Thiebaud (1920). Deze show is te zien van 9 juni tot en met 16 september 2018. Thiebaud wordt geroemd om zijn rijke schilderijen van taarten, ijsjes en hotdogs die je doen watertanden. Het Amerikaanse dagelijks leven heeft Thiebaud tot kunst verheven. De carrière van deze invloedrijke Amerikaanse meester omvat maar liefst zeventig jaar en tot op de dag van vandaag, op 97-jarige leeftijd, schildert hij nog dagelijks. Voorlinden brengt zo’n zestig werken bij elkaar uit de jaren 1961 tot 2018.


---

VOOR DE DRAAD ERMEE! 

Gorcums museum - Gorinchem

Borduren - het versieren van textiel of andere materialen met naald en garen. Tuttige handarbeid? Niet in deze tentoonstelling! Ook kunstenaars en bekende modeontwerpers zoals Jan Taminiau, passen tegenwoordig borduurkunst toe. Het Gorcums Museum organiseert van 7 april t/m 9 september 2018 de expositie Voor de draad ermee! over borduren door de eeuwen heen. Een ambachtelijke kunstvorm die helemaal terug is.

---

MEER AANDACHT VOOR JE WERK?

pictureWist je dat het mogelijk is om gratis een kunstenaarspagina te krijgen op de website van Kunstcafé Drechtsteden?

Hoe pak je dit aan? Stuur ons per mail een tekst over jezelf en je werk (maximaal 140 woorden).


Voeg daaraan toe:

  • Een foto van je topstuk:
    • Dit wordt de inleidende foto. 
  • Maximaal 12 extra foto's van ander werk.
    • Zorg ervoor dat alle foto's van voldoende kwaliteit zijn.
  • Een foto van jezelf en eventueel een logo/beeldmerk.
  • De link naar je website en/of Facebookpagina.
​Je kan de tekst en foto's sturen naar info@kunstcafedrechtsteden.nl.
Gebruik voor het versturen van de foto's eventueel Wetransfer.


Bekijk het portfolio op de website
 

---

EXPOSITIES

Gratis toegankelijk tenzij anders vermeld
 

De vier zonen van Dordrecht - cursisten van Barteljee

1 juni t/m 2 juli
Stadsbibliotheek Dordrecht
 

Jouw Stad- Mijn Stad - Scholieren van het voorgezet onderwijs in Zwijndrecht

Nog tot 24 juni
Kunzt Zwijndrecht 
Raadhuisplein 1, Zwijndrecht (ingang Burgemeester de Bruïnelaan)
 

Piet Hardenbol "Haan" - een selectie van zijn werk

1 juli t/m 5 augustus
Kunzt Zwijndrecht 
Raadhuisplein 1, Zwijndrecht (ingang Burgemeester de Bruïnelaan)
 

Kunstmarkten

City Art Fair Dordrecht 

Zondag 8 juli
Binnenstad Dordrecht

 


 

Wil je zelf ook eens exposeren? Neem dan contact met ons op!
Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

---

Heb je nieuws voor de site of nieuwsbrief?

Mail het ons: info@kunstcafedrechtsteden.nl

--
Powered by AcyMailing