Nieuwsbrief 8 - OKT2018

nieuwsbrief niet goed leesbaar, bekijk hem on-line
--

Beste Bezoeker


 

Op zaterdag 6 oktober was er een bijzondere editie van Kunstcafé Drechtsteden in Cascade: de presentatie van de tweede editie van het project 'De Verbinding' met als thema 'Vrouwen'. 

Maar liefst 19 kunstenaars uit de regio gingen de uitdaging aan om met het thema 'Vrouwen' een kunstwerk te maken. Zij hadden hiervoor drie maanden de tijd. Ieder deed dat op zijn of haar eigen wijze: schilderijen, gedichten, beelden en mixed media waren afgelopen zaterdag vertegenwoordigd in een pop-up expositie.

Silene van Waveren stelde zich voor. Zij maakt vrouwenbeelden van keramiek.  

Frans den Harder werkt nog steeds als predikant in de protestantse kerk werkzaam en schrijft al sinds 1982 gedichten. Hij is betrokken bij een schrijversgroep in Zwijndrecht die regelmatig bij elkaar komt en dan eigen werk bespreekt. 

Riki Hazenbos exposeert op dit moment in de bibliotheek AanZet in Hendrik-Ido-Ambacht. De komende maand is dat Els Klop en de maand december vind je werken van Silene van Waveren en Desiree Verkerk in de bibliotheek.

Volgende maand, tijdens de bijeenkomst van Kunstcafé Drechtsteden, presenteert Joop Tessers zijn nieuwe gedichtenbundel, uitgegeven door Marcel Vaandrager. Joop overhandigt het eerste exemplaar aan een bijzondere gast.Met creatieve groet,
Cees van Meerten


DE SMAAK TE PAKKEN

Gorcums Museum - Gorinchem

Voedsel is door de eeuwen heen een bron van inspiratie voor kunstenaars. Het Gorcums Museum organiseert rond dit smakelijke thema van 20 oktober 2018 t/m 10 maart 2019 de expositie 'De smaak te pakken'. Het is een aaneenschakeling van verrassende kunstwerken uit verleden en heden waarin voedsel wordt afgebeeld of voedsel juist wordt gebruikt als medium voor een kunstwerk. Een expositie die hongerig maakt!---

SURF TRIBE - STEPHAN VANFLETEREN

Kunsthal - Rotterdam

In de tentoonstelling 'Surf Tribe' legt de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (Kortrijk,1969) een cultuur bloot waarin een diep respect voor de oceaan overheerst. Vanfleteren kijkt voorbij de traditionele surfspots van Californië en Hawaï en gaat over de hele wereld op zoek naar mensen die leven op plekken waar de oceaan het land raakt. Hij legt daar een haast vloeibare gemeenschap vast van ‘onderdanen van de machtige Surf Tribe’ die de natuur als enige meester heeft. Geen actiefoto’s op azuurblauwe golven in deze fotoserie, maar serene zwart-witportretten in Vanfleterens pure en beklijvende stijl.


---

OOG IN OOG

Portretten uit eigen collectie

Dordrechts Museum - DordrechtHet portret, één van de klassieke genres in de schilderkunst. En door de eeuwen heen misschien wel het meest geliefde. De Romeinse schrijver Plinius laat de schilderkunst zelfs beginnen met een portret. Dat zou zijn ontstaan door het trekken van een lijn rond de schaduw van een geliefde op de muur. Een mooi, maar niet zo betrouwbaar oud verhaal. Toch zegt het iets over de aantrekkingskracht van portretten. De wens van mensen om zichzelf en anderen te vereeuwigen is van alle tijden.---

Gorcums gouden eeuw - nu!
inspiratie voor eigentijdse kunst

Kunstmanifestatie van 15 september t/m 20 oktober 2018

Exposities 
Ruim 30 kunstenaars met uiteenlopende disciplines exposeren hun werken geïnspireerd op de schilderijen van de Gorcumse Gouden Eeuw. Je vindt de kunstwerken in etalages van winkels en in culturele instellingen in het hart van het historisch centrum. 

Speciale rondleidingen

Natuurlijk kunnen voorbijgangers zelf hun verhaal bedenken of hun mening vormen. Maar vanaf aanstaande zondag bestaat de mogelijkheid om met vestingstadomroeper Roy Grünewald een deel van de route te lopen waarbij hij op interactieve manier verhalen zal vertellen die horen bij bepaalde kunstwerken. 
Start vanaf het Gorcums Museum

Zondag        14 oktober 13.30 en 15.30 uur 
Maandag     15 oktober 13.30 uur 
Woensdag   17 oktober 13.30 uur en 15.30 uur (ook voor jeugd va 7 jaar) 
Donderdag  18 oktober 13.30 uur

Zaterdag     20 oktober 13.30 en 15.30 uur

Deelname is gratis. 
Maximaal 15 deelnemers en vol is vol. (verzamelen bij het Gorcums Museum) 


---

Open atelierroute Zwijndrecht

Zaterdag 3 en zondag 4 november van 11.00-17.00 uur

De bedoeling van de atelierroute is dat kunstenaars uit Zwijndrecht en Heerjansdam hun werk op een laagdrempelige manier kunnen laten zien aan publiek.

Zij werken allemaal in hun atelier, vaak zien maar weinig mensen wat daar gebeurt. Ook zien maar weinig mensen het werk van de kunstenaar. Bezoekers kunnen gratis naar binnen stappen en met hen in gesprek raken over allerlei onderwerpen zoals bijvoorbeeld de inspiratiebronnen, technieken en het proces van hoe een werk tot stand komt. Het binnenkijken in een atelier is vaak ook leuk. Je ziet de plek waar het gebeurt. Nu hebben niet alle kunstenaars een atelier waar je zo binnen kunt lopen en soms doen er ook kunstenaars uit de regio mee, vandaar dat er ook locaties zijn waar meerdere kunstenaars hun werk kunnen tonen. Dit vinden de kunstenaars vaak enorm leuk omdat ze dan in contact zijn met andere kunstenaars. Voor bezoekers is het handig om meerdere kunstwerken tegelijk te zien.

Toegang gratis!

.

---

MEER AANDACHT VOOR JE WERK?

pictureWist je dat het mogelijk is om gratis een kunstenaarspagina te krijgen op de website van Kunstcafé Drechtsteden?

Hoe pak je dit aan? Stuur ons per mail een tekst over jezelf en je werk (maximaal 140 woorden).


Voeg daaraan toe:

  • Een foto van je topstuk:
    • Dit wordt de inleidende foto. 
  • Maximaal 12 extra foto's van ander werk.
    • Zorg ervoor dat alle foto's van voldoende kwaliteit zijn.
  • Een foto van jezelf en eventueel een logo/beeldmerk.
  • De link naar je website en/of Facebookpagina.
​Je kan de tekst en foto's sturen naar info@kunstcafedrechtsteden.nl.
Gebruik voor het versturen van de foto's eventueel Wetransfer.


Bekijk het portfolio op de website
 

---

EXPOSITIES

Gratis toegankelijk tenzij anders vermeld
 

IK, mijn foto's - Leo van den Hooven

Zaterdag 6,13, 20 en 27 oktober 2018 van 11:00 - 16:00 uur
Fotoclub Zwijndrecht 
Rotterdamseweg 126, Zwijndrecht


 

Gorcums Gouden Eeuw Nu! - inspiratie voor eigentijdse kunst

15 september t/m 20 oktober 2018
Kunstmanifestatie in de historische binnenstad van Gorcum met als thema 
de door het Gouden Eeuw Team verworven schilderijen in het Gorcums Museum.
Routekaart verkrijgbaar bij de VVV aan de Groenmarkt 8 in Gorinchem en bij het Gorcums Museum aan de Grote Markt.


 

Wil je zelf ook eens exposeren? Neem dan contact met ons op!
Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

---

Heb je nieuws voor de site of nieuwsbrief?

Mail het ons: info@kunstcafedrechtsteden.nl

--
Powered by AcyMailing