Fred van Turenhout exposeert in Fotogalerie Zwijndrecht

vrijdag, 27 oktober 2017 08:22
(0 votes)
Written by 

Fred van Turenhout (1968), woonachtig in Zwijndrecht en lid van Fotoclub Zwijndrecht, toont in de maand november zijn werk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: my creativity.

Bijna drie jaar lid van de Fotoclub Zwijndrecht en nu al een solo-expositie. Het lukt slechts weinigen om dat in een zo korte tijd voor elkaar te krijgen. Fred van Turenhout dus wel. En zijn foto’s, die doen denken aan het kijken door een caleidoscoop, worden inmiddels al gekscherend Fredsels genoemd.

Urbex en Fredsels tijdens de Open Atelierroute in Fotogalerie Zwijndrecht

Fred werkt in een rap tempo aan een steeds breder wordend repertoire. Alles komt voorbij zijn lens, maar de terugkerende genres zijn architectuur- en straatfotografie in zowel kleur als zwart-wit. Zijn gevoel voor compositie in combinatie met zijn technische vaardigheden en streven naar perfectie zijn de pijlers voor zijn foto’s. De laatste tijd neemt zijn werk een artistieke vlucht door zijn intrinsieke zoektocht naar creativiteit. Dit heeft geleid tot het toepassen van kunstzinnige bewerkingen door bijvoorbeeld dubbele belichting, lange sluitertijden en beeldbewerkingen op de computer. Zo ontstaan er foto’s waarin de duidelijk herkenbare hand van de fotograaf meer laat zien dan het afbeelden van de werkelijkheid.

Wat veel fotografen gemeen hebben is de aantrekkingskracht voor oude gebouwen, interieurs en rommel. Zo heeft ook Fred zich op de urban exploring (urbex) gestort. “Dat geeft een kick” zoals hij zelf zegt.

Geboeid door deze fotograaf? Kom dan naar zijn eerste solo expositie. Fred is alle zaterdagen van november aanwezig en hij legt u graag uit hoe dit alles tot stand is gekomen. In het kader van Open Atelierroute is de galerie ook op zondag 5 november geopend. Ook dan is Fred aanwezig.

 

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg). 

Open: elke zaterdag in november (4, 11, 18 en 25) van 11.00 uur tot 16.00 uur.

In het kader van Open Atelierroute 2017 is de galerie ook op zondag 5 november geopend van 11 tot 16 uur.
De toegang is gratis.

 

share this item
facebook googleplus linkedin rss twitter youtube